You are here

1161 TIZNIT (FR) xx

otec:     Nashamaa (IRE) xx
matka:  Azizal (FR) xx

Tiznit

Ušlechtilý importovaný hřebec s výborným charakterem, mechanikou pohybu a pevnou konstitucí.

Anglický plnokrevník, narozen 1997, hnědák. Míry: 178/169/190/22,0 7,7b.

 

Rodokmen:

tiznit rodokmen      Tento mohutný, kostnatý a velmi korektní hřebec vyniká nejen svou klidnou a přátelskou povahou ale i psychickou vyrovnaností, ať už při práci, nebo jeho pobytu v boxu či ve výběhu  a v neposlední řadě i při plemnitbě.  Tiznitův původ je ze tří čtvrtin irský , prochován na dresurní a skokové vlohy.  Praděd Lorenzaccio, šampion otců překážkových koní ve Francii se vyskytuje i v původu skokana plemeníka 752 Varadero.Tiznit je vynikající sprinter, své letounské vlohy potvrdil vítěztvím v Gomba handicapu a četnými umístěními v dalších  slavných Českých dostizích. Jeho úspěšná a hlavně dlouhodobá dostihová kariéra přesvědčující o dobrém zdraví hřebce pokračovala v překážkových dostizích. Potomsto je příslibem dobrého využití v polokrevném chovu.

tiznit

Dostihová kariéra:
Startů: 42, Vítězství: 3, Umístění: 19, Celkový zisk: 480750 Kč

Vynikající sprinter, jako dvouletý 3. v Ceně zimního favorita, jako tříletý 2. ve Velké jarní ceně a 2. v Lázeňské míli, jako čtyřletý zvítězil v Gomba handicapu, 3. místo v Poháru Filmového festivalu a Ceně města Karlovy Vary. Jako šestiletý druhý opět v Gomba handicapu.V osmi letech dokázal předvést své skokové kvality v řadě steeplechase v Pardubicích, Mostu a Karlových Varech.

 

Potomstvo:
Potomci praděda LORENZACCIO (IRE) xx byli kvalitní skokani, např. LORENCIO (GB) otec hřebce 752 VARADERO. Otec matky REX MAGNA (FR) xx působil jako plemeník ve Franci od roku 1979, v Holandsku v letech 1988-94. Zvítězil dostizích v Prix Greffulhe-G2 (FR), Prix Royal-Oak-G1 (FR), Prix D'Hedouville (FR).

potomstvo v roce 2012:

potomstvo 2012

Připouštěcí poplatek číní 4 800,- včetně DPH

 

Zcela vyčerpávající informace o hřebci a jeho rodové linii můžete nalézt na stránkách   http://www.equichannel.cz/hrebci-a-11-v-teplokrevnem-chovu-tiznit